Storbanken vill hjälpa Uppsala att växa

Nordea hjälper massor med Uppsalaföretag med sin dagliga verksamhet, med rådgivning och att utvecklas. Nordea är partner till Drömarbetsstaden och skapar möjligheter för både privatpersoner och företag att ta nästa kliv för att växa.

Hur bidrar ni till att Uppsala är en attraktiv stad att bo och arbeta i?

– Vi gör det möjligt för människor att köpa bostäder till exempel. Och att få både människor och företag att växa och att ta sig vidare i livet. Vi vill hjälpa hela Uppsala att växa genom att vara ett stort företag på den lokala marknaden, säger Emma Birnbaum på Nordea i Uppsala.

Hur tycker du att Uppsala står sig som arbetsstad?

– Uppsala är en stad med en bred arbetsmarknad och som heller inte är konjunkturkänslig vilket gör att staden kan behålla stabilitet och fortsätta växa och utvecklas. Här finns mycket kompetens och framtidens medarbetare.

Precis som så många andra ser Emma Birnbaum stora fördelar med just Uppsala.

– Det finns så många möjligheter här, det är tryggt, man kan cykla överallt och det är lagom puls. Dessutom finns det bra idrott och en hel del mångåriga traditioner att bygga vidare på, säger hon och fortsätter:

– För Nordea med 400 medarbetare i en lagom stor stad är det perfekt. Vi växer på alla håll och vill verkligen vara en del i allt det här.

Hur rekryterar ni ny kompetens?

Rekrytering sker via Nordea.com där tjänster annonseras och vi samarbetar med Uppsala universitet.

Söker ni folk just nu?

–Med många karriärmöjligheter inom Nordea varierar behovet av rekrytering men vi är alltid intresserade av att träffa personer med passande profil. Kundservice med 300 medarbetare är en otroligt bra grund i utvecklingsresan hos oss, avslutar Emma Birnbaum.

Translate »