Att skapa jobb är en god investering

För andra året i rad arrangeras jobbfestivalen Drömarbetsstaden i Uppsala. Uppsala kommun är en långsiktig partner till festivalen och ser det som en god investering i Uppsala.
– För oss är det allra viktigaste att folk jobbar – att vi kan skapa jobb, varken samhället eller individen har råd att låta människor gå utan sysselsättning. Det är det ingen som vill, förklarar Andreas Christoffersson  områdeschef på arbetsmarknadsförvaltningen i Uppsala kommun.

Att alla människor som kan arbeta får den möjligheten är en grundsten för att samhället ska fungera och må bra. Det ger ett stabilitet med en hållbar ekonomi där välfärden ökar och de sociala problemen minskar.

Att dessutom se till att de som redan har jobb, stannar kvar och kanske vidareutbildar sig och samtidigt visar vägen för kommande generationer är också en god investering. Både för samhället och för näringslivet som behöver arbetskraft på många olika positioner.

Om fler arbetar och betalar sin skatt så bidrar det till ökad konsumtion av både varor och tjänster, det gynnar företagen i längden.

 – Vi vill uppmana näringslivet att ta chansen och vara med, skapa jobb och investera i vår framtid. För om samhället frodas och fungerar bra så finns ju alla förutsättningar för företagen att lyckas här, svårare än så är det inte, säger Andreas Christoffersson.

Därför är det viktigt att människor arbetar

  • Det bidrar till ekonomisk tillväxt som gynnar alla. Välståndet ökar.
  • Delaktighet och sociala sammanhang ger oss ett syfte, ett bevis på att i behövs och får oss att må bra.
  • En inkomst som gör att man kan försörja sig och sin familj är en förutsättning för att kunna täcka sina grundläggande behov.
  • Struktur och rutin i vardagen gör att vi mår bättre, får bättre självförtroende.
  • Skatteintäkter som genereras av arbete finansierar offentliga tjänster som sjukvård, väghållning, barnomsorg och utbildning med mera.
  • Bidragen minskar och skattepengarna kan gå till att stärka välståndet i stället.

LÄS MER: ”Vi vill att alla barn ska se vuxna gå till jobbet”

LÄS MER: Välkomna till en dansbana full av möjligheter (2023)

Utmaningen till företagen: Gör en god investering!

Translate »